Ezt a widgetet nem használhatod!

írja:

Fogd és vidd adatkezelési tájékoztató igényes kiemelésekkel, ha eggyel jobb, amit eddig használtál, már ketten örülünk!

place.pngA BEFO Kft. ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓJA

Jelen Adatkezelési Tájékoztató összefoglalja a BEFO Kft. által folytatott adatkezelési elveket és annak gyakorlatát.

ADATKEZELŐ

Az adatok kezelője a "BEFO" Kereskedelmi, Tanácsadó és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság 

Székhely: 1036 Budapest, Lajos utca 53-63. fszt. 18.

Cégjgyzékszám: 01-09-993957 

Adószám: 24173052-2-41

Elérhetőség: info@befo.hu

A KEZELT ADATOK KÖRE

A közös képviselők tevékenységével összefüggésben a társasházakról szóló 2003. évi CXXXIII. törvény (a továbbiakban: Tht.) 22. §-ának rendelkezései az irányadóak.    

A Tht. 22. § (1) bekezdése értelmében, amennyiben a társasház Szervezeti Működési Szabályzata (továbbiakban SZMSZ) kifejezetten felhatalmazást ad erre, a közös képviselő a lakástulajdonosok alábbi adatairól vezethet nyilvántartást:

    1. a tulajdona tekintetében a tulajdonosváltozás tényéről;

    2. lakcíméről, valamint az ingatlan-nyilvántartásban bárki által megtekinthető személyes adatáról.

    3. Az ingatlan-nyilvántartásról szóló 1997. évi CXLI. törvény 15. § (1) bekezdése szerint ez az alábbi adatokat jelenti:

    4. a lakás tulajdonosának a neve, leánykori neve, az anyja születési családi és utóneve, valamint a születés helye és ideje

    5. a lakását bérlő személy 2.2.2.  pontnak megfelelő adatáról;

    6. a lakásában lakó személyek számáról;

    7. haszonélvezettel terhelt lakás esetében a haszonélvező személy nevéről.

    8. Jelzálogjog bejegyzés körében az ingatlan-nyilvántartásról szóló 1997. évi CXLI. törvény 34/A. §-a kimondja, amennyiben a társasházi közösköltség-tartozás biztosítékául szolgáló jelzálogjog bejegyzése iránti eljárásban benyújtott okirat nem tartalmazza a személyi azonosítót, akkor azt az ingatlanügyi hatóság a személyiadat- és lakcímnyilvántartást vezető szerv megkeresése útján, hivatalból pótolja.

    9. Ezen túlmenően, amennyiben a közösköltség-tartozást fizetési meghagyás útján érvényesíti a közös képviselő, akkor a fizetési meghagyásos eljárásról szóló 2009. évi L. törvény (a továbbiakban: Fmht.) 20. § (1) bekezdés a) pontja alapján a kérelemben a felek nevét és idézési címét kötelező feltüntetni. Ezzel összefüggésben, amennyiben a fizetési meghagyásnak való ellentmondás folytán az eljárás polgári perré alakul át, a polgári perrendtartásról szóló 1952. évi III. törvény 121. §-a per megindításához nem követel meg a Fmht. 20. § (1) bekezdés a) pontjához képest más személyes adatokat. Ennek alapján megállapítható, hogy a hatályos magyar jogszabályok szerint a fent részletezett adatok ismerete elegendő ezen eljárások megindításához.

    10. A Tht. 22. § (2) bekezdése a c) és d) pontban szereplő adatok rögzíthetősége tekintetében többletkövetelményt fogalmaz meg: ezen adatok bejelentése akkor írható elő, „ha a közüzemi szolgáltatás, illetőleg a központi fűtés- és melegvíz-szolgáltatás díja a bérlőt terheli, vagy azt a bentlakó személyek száma szerint kell a tulajdonostársak között megosztani.

AZ ADATKEZELÉS CÉLJA

A társasházak tulajdonosai és bérlői számára nyújtott szolgáltatásokhoz - a társasházi közgyűlés által meghatározott díjak és előírások, közműfogyasztás és a befizetett összegek megfelelő nyilvántartásának és beszedésének érdekében, valamint egyes online szolgáltatások biztosításához és kapcsolattartáshoz -  a tulajdonosok adatainak a kezelése szükségszerű és elengedhetetlen feltétel.

AZ ADATKEZELÉS IDŐTARTAMA

Az adatkezelés időtartama tekintetében az alábbi időpontokig kezeli a közös képviselő a fenti személyes adatokat:

az új tulajdonos tulajdonjoga ingatlan-nyilvántartási bejegyzésének időpontjáig;

 

a bérlőre vonatkozó személyes adatok tekintetében, a lakásbérletre irányuló szerződés megszűnésének az időpontjáig.

Amennyiben valamelyik lakástulajdonos (volt tulajdonos), illetőleg bérlő (volt bérlő) a közös költség tartozását, illetőleg a közüzemi szolgáltatásra, a központi fűtés- és melegvíz-szolgáltatásra fennálló díjtartozását kiegyenlítette, – akkor a Tht. 22. § (6) bekezdése értelmében – „a közös képviselő a részére bejelentett és a tartozással összefüggő adatot haladéktalanul köteles törölni.

A fenti személyes adatok kezelése – ha az SZMSZ ezt előírja – jogszabályi felhatalmazáson alapuló kötelező adatkezelés fogalma alá tartozik, így ezen adatokat mindenki köteles közölni a közös képviselővel. Az Avtv. 6. § (1) bekezdése értelmében lakástulajdonossal az adat felvétele előtt közölni kell, hogy az adatszolgáltatás önkéntes vagy kötelező. Kötelező adatszolgáltatás esetén meg kell jelölni az adatkezelést elrendelő jogszabályt is. 

Továbbá az Avtv. 6. § (2) bekezdése alapján lakástulajdonost – egyértelműen és részletesen – tájékoztatni kell az adatai kezelésével kapcsolatos minden tényről, így különösen az adatkezelés céljáról és jogalapjáról, az adatkezelésre és az adatfeldolgozásra jogosult személyéről, az adatkezelés időtartamáról, illetve arról, hogy kik ismerhetik meg az adatokat. 

A tájékoztatásnak ki kell terjednie a lakástulajdonosnak az adatkezeléssel kapcsolatos jogaira (tájékoztatáshoz való jog, az adatok helyesbítéséhez való jog, az adatok törléséhez való jog, tiltakozáshoz való jog) és jogorvoslati lehetőségeire is.

AZ ADATFELDOLGOZÓK KÖRE

A felhasználói adatokhoz csak az BEFO Kft. munkatársai és a nyilvántartáshoz szükséges szoftver üzemeltetőjének munkatársai férhetnek hozzá, harmadik félnek nem adhatóak ki.

Az adattovábbítás körében a Tht. 22. § (5) bekezdése szerint: a közös képviselő ezen adatokról kizárólag a közüzemi szolgáltató, a központi fűtés- és melegvíz-szolgáltatója, valamint a bíróság részére adhat tájékoztatást.

A TÁRSASHÁZI ADATOK NYILVÁNTARTÁSHOZ SZÜKSÉGES WEBOLDALT ÜZEMELTETŐ PARTNEREK (ADATFELDOLGOZÓK)

 forum.befo.hu

DotRoll Számítástechnikai Korlátolt Felelősségű Társaság

1148 Budapest, Fogarasi út 3-5.

Asz.: 13962982-2-42

emailküldés és kapcsolattartási adatok kezelése

Sendinblue SAS

55, rue d’Amsterdam 75008 Paris, France

AZ ADATKEZELÉS JOGALAPJA, AZ INGATLAN TULAJDONOS ÉS BÉRLŐ JOGAI

Az adatkezelés jogalapja a jogszabályi felhatalmazáson alapuló kötelező adatkezelés.

A tulajdonos által megadott adatokat a felhasználó írásos kezdeményezésére az adatkezelő 10 munkanapon belül törli. Ezt az igényt az info@befo.hu e-mailcímen lehet bejelenteni.

JOGORVOSLATI LEHETŐSÉG ÉS HATÁLYOS TÖRVÉNYEK

Amennyiben az ingatlan tulajdonos vagy bérlő álláspontja szerint a BEFO Kft. a személyes adatokat nem az itt megjelöltek szerint vagy a hatályos törvénynek megfelelően kezeli, jogait az adatvédelmi biztosnál vagy polgári bíróságon érvényesítheti, továbbá a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz ( www.naih.hu/kapcsolat.html ) fordulhat.

A adatvédelemmel kapcsolatos kötelezettségekről az alábbi törvényekben tájékozódhat:

A személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény

Az egyének védelméről a személyes adatok gépi feldolgozása során szóló 1998. évi VI. törvény

Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény 

Hatályos: 2020. 06. 01. BEFO Kft.

Nem olvasom, de írjál Írok azért, hátha!
süti beállítások módosítása